Producenci

 

SYS Racuchy klasyczne 200g

Dostępność: Duża ilość
Cena: 5,49 zł 5.49
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Racuchy Babci Zosi są delikatne i puszyste, choć nie dodaliśmy do nich ani drożdży, ani żadnych sztucznych spulchniaczy . Ciasto wystarczy rozmieszać z wodą gazowaną, a bąbelki wydostające się podczas smażenia sprawią, że placuszki będą w mgnieniu oka znikały z talerzy . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Składniki do przygotowania racuchów: woda gazowana, masło klarowane lub olej roślinny 1 . Zawartość 1 torebki wsyp do naczynia i dodając stopniowo 180 ml wody gazowanej mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji . 2 . Na patelni rozgrzej masło klarowane lub olej roślinny . Smaż niewielkie placuszki z obu stron na złoty kolor . 3 . Podawaj gorące - z cukrem pudrem lub innymi ulubionymi dodatkami . RADY BABCI ZOSI Racuchy smażę zaraz po wymieszaniu z wodą gazowaną, wtedy są bardzo pulchne . Po usmażeniu racuchy zawsze odkładam na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu . Gotowe racuchy posypuję cukrem pudrem i podaję z konfiturą malinową lub z dodatkiem świeżych owoców (bananów, borówek czy truskawek) .

Opinie o produkcie (0)

Blog NATURAiJA
Poradniki, przepisy kulinarne, opisy produktów - piszemy dla Ciebie!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl