Producenci

 

Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g DARY NATURY

Dostępność: Kilka sztuk
Cena: 9,62 zł 9.62
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OPIS
Mąka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo wysoką wartość odżywczą oraz zawartość cennych dla zdrowia składników. W porównaniu z mąką zbożową jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń i magnez, czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. Mąka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennych dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych.

SPOSÓB UŻYCIA
Mąkę żołędziową można wykorzystać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

SKŁADNIKI
prażone i mielone żołędzie* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego)

Opinie o produkcie (0)

Submit
Blog NATURAiJA
Poradniki, przepisy kulinarne, opisy produktów - piszemy dla Ciebie!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl