Producenci
Blog NATURAiJA
Poradniki, przepisy kulinarne, opisy produktów - piszemy dla Ciebie!

Substancje słodzące

Czy wiecie jaka jest różnica między białym cukrem a słodzikiem? Tajemnica tkwi głównie w kaloriach, ale warto też wspomnieć, że naturalne słodziki są bezpieczniejsze dla zębów i przyjazne dla diabetyków.

W codziennej diecie każdego człowieka spotykamy cukier pod wieloma postaciami. Słodkie jedzenie kojarzy nam się z przyjemnością, dlatego mało kto mógłby z niego całkowicie zrezygnować. Niestety nadmiar kalorii, działa groźnie na nasz organizm i musimy ratować smak napojów czy dań różnymi alternatywami. Rynek oferuje wiele typów sztucznych słodzików, ale są to produkty sztuczne, przepełnione chemią i niebezpieczne. Słodziki w większości składają się z sacharyny, sukralozy, asprtamu i innych substancji.

Z naturalnych słodzików, największą popularnością cieszą się: stewia, erytrytol (pochodna z fermentacji glukozy), ksylitol z kukurydzy, cukier brzozowy, cukier palmowy z soku kokosowego, inulina, fruktoza, a także miód. Wszystkie wymienione produkty mają niską kaloryczność, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla osób, dbających o dietę.

NaturaiJa w trosce o Państwa zdrowie i sylwetkę oferuje: cukier trzcinowy, błonnik słodzący i rozmaite syropy: jęczmienny, daktylowy, kukurydziany, ryżowy, orkiszowy, waniliowy do ciast oraz wiele innych dodatków dosładzających codzienne dania. Oferowany przez nas towar został przebadany i podlegał wielu testom, dlatego zapewniamy Państwu komfort bezpiecznego korzystania z naszych słodzików. Warto jednak wiedzieć, że jak z każdym składnikiem, należy uważać, aby nie przekroczyć zalecanej dawki dziennego spożycia cukru.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl